för en trygg förlossning!

Sagt om mig som doula

Citat

Er doula med nyförlöst bebis

Berättelser

”Mitt i en livskris under graviditeten fick jag nys om ett projekt där doulor hjälper kvinnor som behöver extra stöttning för att kunna ta sig an den största och viktigaste händelsen i ens liv. Pia, denna eldsjäl, blev min doula och som med hela sitt hjärta visade den finaste engagemang man kan tänka sig från första träff. Med Pia som doula kunde jag slappna av och tack vare henne såg jag fram emot förlossningen. Hon gav mig styrkan att lita på mig själv. Hon har en fingertoppskänsla när hon ska stötta och när hon ska ta ett steg tillbaka. Som i mitt fall när pappan till barnet dök upp efter förlossningen. Hon såg till att allt var ok med mig, kollade av hur mina tankar och känslor var inför pappans närvaro. Utan att döma vår situation såg hon till att barnet fick knyta an till oss båda. 
Pia är ”one of a kind”. Jag är evigt tacksam att våra vägar korsades.”

”Kom av en slump i kontakt med Pia och redan efter första mötet kände jag (som hade stor rädsla inför förlossning) att det här med att föda barn kändes faktiskt lite spännande...vilket var en stor överraskning ... Pia hade visade stort engagemang och lyhördhet inför just min situation och mina känslor. Hon var närvarande per telefon, sms och flertal möten och besök i vården innan min bebis kom. Bland annat så fanns hon där för mig mitt i natten veckan innan jag födde när jag var lite orolig efter ett fall på Ikea (och inte kom på förrän 6h senare att det där behövde jag nog kolla upp)... Mina fördomar om doulor som något lite flummigt och hokuspokusaktigt försvann också snabbt efter att jag kollat upp att alla råd och tips jag fått av Pia var vetenskapligt förankrat. Vill varmt rekommendera Pia som doula på er förlossning.”

”Pia var med när vår son Axel föddes. Hon är en varm och omtänksam person som var ett fantastiskt stöd för oss både före, under och efter förlossningen. Hon var oerhört lyhörd för våra önskemål och hade en naturlig känsla för vad vi behövde och vad hon kunde bidra med i stunden, oavsett om det gällde pepp, information, tips och råd, praktiska saker (som att fota eller filma), rent fysiskt stöd (hon är utmärkt att stötta sig på! ), eller känslomässiga aspekter. Vi är så tacksamma för att hon fanns där för oss i en stund som annars var väldigt laddad med känslor, osäkerhet och oro. Tack Pia!”

”Pia hjälpte vår lille prins till världen. Både jag och min partner har haft ett enormt stöd från henne från dag ett. Jag var så rädd för förlossningen men den 18/7 2019 vaknade jag med en trygg känsla i kroppen när värkarna drog igång.  Alla förberedelser visade äntligen sitt resultat och jag kände att jag kunde lita på att min kropp skulle klara detta. Pia kom direkt till förlossningen och hon tillsammans med min sambo gjorde ett otroligt fint jobb från start. Jag kunde njuta av hela resan från början till slut trots smärtan, jag kände knappt någon rädsla alls och när jag väl gjorde det så fanns hon där med sin erfarenhet och sitt varma stöd. Jag kunde inte ha önskat mig en finare förlossningsupplevelse och min sambo säger att det samma gäller honom ❤️”

”För mig var det första gången att vara stödperson på en förlossning och det var omtumlande och fysiskt utmattande trots att det inte var jag som skulle föda. Det kändes tryggt att ha Pia där som extrastöd. Pia var bra på att känna av och kunde läsa av situationer. Jag uppskattade Pias stöd och kunnighet i de stunder jag själv inte visste eller glömde bort vad jag skulle göra som stödperson. Det kändes skönt att ha någon där som kunde byta av mig när jag själv behövde få i mig något att äta eller gå på toa under den långa förlossningen. Pia förmedlade trygghet, lugn och kunnighet i en kaotiskt förlossningsmiljö och jag är tacksam över att Pia fanns där för oss.
/Fung, syster och stödperson till en nybliven mamma.”

Bebis
Till toppen